Insändare

66.jpg33.jpg 

Den 29 juni - 3 juli hölls Sveriges största westerntävling traditionsenligt vid High Chaparall i Småland. Evenemanget är det 4:e största inom hästsporten i Sverige, de som är större är Stockholm-, Göteborg-, och Falsterbo Horse Show.
Martin Hellman från Ingevallsbo var med och tävlade sin 6-åriga Appaloosa valack BH Gone Electric "Ricky". De ställde upp i två grenar - Barrel Race & Pole Bending.

Vad är Barrel Race?
Ekipagen ska ta sig runt tre tunnor i ett klöverformat mönster på snabbast tid. Flygande start och det går i ett flygande fläng! Tävlingen rids i två heat där bästa sammanlagda tid vinner. Tidstillägg om man välter tunnorna.

Vad är Pole Bending?
Westernridningens svar på Super G! Slalom runt sex stycken stolpar på rak linje. Flygande start, två heat och snabbaste sammanlagda tid vinner. Behöver man skriva att det går fort?

Kvaltävlingar hölls på torsdagen och fredagen där sex ekipage i vardera gren skulle komma vidare till helgens final. Martin & Ricky gick vidare i båda grenarna, men Pole Bending är deras starkaste gren.
I Pole Bending finalen var det otroligt jämt men Martin vann till slut, med bara en halv sekund tillgodo på tvåan!
Barrel Race finalen resulterade i en ärofylld 3:e plats. Det var mycket jämnt även där, på den sammanlagda tiden för de tre snabbaste ekipagen skiljde det inte mer än en sekund. Fullständiga resultat finns på www.rhclive.se

 

 

Andra Advent 2010

Andra advent på lördagen var vi ett gäng som red iväg till Strandbacken för att äta jultallrik, ja några tog bilen dit.

Väl framme framme så vart vi bjuden på glögg och pepparkaka innan vi serverades jultallrik som smakade utmärkt.

Ägaren berättade också lite för oss historien kring Strandbacken om   bl a timmerflottningen. Vi avslutade det hela med kaffe och kaka.

När vi kom hem kunde vi konstarera att det har varit en underbar dag strålande solsken, god mat, fina naturupplevelser i form av bl a  gnistrande snö och en och annan galopp i lössnö.

Framme i Strandbacken, Yrsa först på Sargej.

cimg0266f.jpg

 

cimg0275f.jpg

Vi äter jultallrik.

cimg0286f.jpg

Marie Karlsson

Avesta

Senaste nytt

 

 x.jpg

 

header.jpg

             Ingevallsbo

Möbel & Inredningssnickeri

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)